Sunday, 27 January 2013

reminiscing memory eh?

reminiscing memory...( hurm, sorry Ama, aku copy ayat status mu.. hahaha)
well, arinie, ayat nie memang kena ngan situasi

today is 1 of my bff 's birthday, Imah.. (according to Malaysia time, it's yesterday)


Imah, 생일 축하 해... 사랑해

so, i wished her on her FB's wall.. then we kept talking about the past
dulu2 masa form 4, form 5 the 4 of us me, Imah, Tirah n Thahirah selalu celebrate birthday sama-sama
ambik masa prep malam nak gi sambut beday 4 orang.. aduhai, ape punya prefect laa nie.. well, prefects aren't perfect.. we are human being n we tend to make mistakes also like other students,k.. (mentang-mentang dulu prefect, back up laa..hahahaha )
masa form 4, setiap kali beday, beli 1 kek yg half kg... x abis makan bagi orang laen
masa form 5 lak, masing-masing daa muak sangat makan kek, so beli pulak 1 bucket KFC..
hahahaha.... daa laa minta tolong cikgu beli (Azman sensei, Cg Azimah, tenkiu for ur help >_<)
ade tu guna bilik gerakan pengawas laaa, pegi sambut gat gazebo depan rumah cikgu laa.. hahahaha... really miss that moments... so exciting..

then we started talking about kawen-kawen plak (common issue every time talking to girl friends >.<)
hahahaha... memang satu isu yang x dapat dielak
ye laaa.. sume daaa 22 daa.. patut daa pikir..ade plak gaduh pulak x nak kawen dulu.. hahaha.. {Tirah, mu je lah kawen dulu eh... hok paling tua dulu laa kawen paling awal bak kata Thahirah.. wahahaha}
aku, macam biasa, alasannya "x jumpa lagi yang soleh, lagi kacak bergaya, lagi kaya yang nak kat aku".. hurm, klo macam nie laa demand, alamatnya lambat laaaaaaaa....... hahahahaha
x de laaa... x de pun list ciri-ciri lelaki idaman.. hahahaha.. asal dia mampu bimbing ke jalan yang lagi baek,  mampu menerima aku & family seadanya and mampu menyayangi pun daa cukup.. Insyaallah.. aku yakin ngan janji ALLAH... perempuan yang baek untuk lelaki yang baek & lelaki yang baek untuk perempuan yang baek.. Insyaallah, klo kita nak yang baek, kita dulu kena jadi baekkan... my girls, uoll are good girls, insyaallah, good muslimah also, i'll pray so that all of us will get good jodoh, insyaallah..
now I realised that my lovely girls have became women dy...
how i wish i can meet you people again... YA ALLAH, makbulkanlah doaku...
how i wish to see you 3... to hear you talk to me.. talking about all those good days..



Tirah, with her non-stop talking... (bak kata Zemi, wahi bleber..hahaha..sori Tirah)
Thahirah, with her smile and her laugh..
Imah, with her kepoh-kepoh and gossips...

Tirah, the doc-to-be


Thahirah, my sweet 'budak kecik' (please ignore the sleepy face =,=")


n the four of us... hahaha (please notice, i was not wearing glasses yet.. weehee)

hurm, now I'm wondering, how could I ever think to forget all those memories I had in BRaInS?? 
dulu tiap kali dengar je nama sekolah, terus teringat stressnya masa duk sana, teringat how I acted, how I talked to people, my behavior, how I fight with my friends, how I deal with my problems... ALLAH, dulu asyik rasa cam nak sangat hilang ingatan pasal zaman sekolah (astaghfirullah......please forgive me oh ALLAH.. now I realise how childish I was...)
and please forgive me my friends..
kita nie tak kan bersyukur dengan apa yang kita ada sampailaa kita kehilangankan.. "Dan nikmat Tuhanmu yang manakah yang engkau dustakan?"
but now, Alhamdulillah, rasa precious sangat memori lalu.. 
korang laa sebab kenapa aku refuse to forget about those old days... thanx friends... =')

kawan-kawan yang laen pun sama...
  • 1 Ibnu Abbas 2004 : kelas yang banyak sangat konflik.. budak pompuan asyik gaduh ngan budak laki sampai Cg Asman masuk campur, sampai Tc Noraidah tak nak masuk kelas bcoz of our behavior... LOL.. baek balik sebab nak gi lawatan.. hahaha
  • 2 Ibnu Mas'ud 2005 : geng pompuan yang suka sangat laa pegi tandas.. setiap kali abis satu subjek, pegi tandas.. lama & beramai-ramai lak tuh.. hahaha.. (tahun when aku suka sangat tido lam kelas puhuu~~~)
  • 3 Ibnu Abbas 2006 : hurm, not so many memories that year coz my geng yang suka pegi tandas x de skali.. hahahaha.. x de lah.. tahun nie tension nak exam.. n aku rasa sangat inferior with budak-budak kelas nie.. diorang sangat laa pandai... segan aku dibuatnya..
  • 4 Science 1 2007 & 5 Science 1 2008 aka 5 Oxford : the best class ever... kelas yang suka sangat2 laa cong orang.. cong orang sampai libat kelas laen, sampai ajak cikgu skali ( sir Naiman x sanggup nak tipu budak laki.. Tc Nor, Tc Zura n Cg Raja geng cong skali.. hahahahaha).. cong dapat sijil laa klo gi buat sura, cong buat collaboration nak buat bendera ngan INSTEP laa... waduh2...  

prefect 2008.. love the new blazer coz kitorang yang rasmi haha


 4 Science 1

5 Oxford.. so childish yet so happy.. nie after abis spm, before masing-masing balik..
I wish Mimie still here.. =)

our graduation day

and that will end my post for today... 
Alhamdulillah, thank you Allah for giving me such great friends and memories :')

Assalamualaikum... 

lots of luv from me.. muaacckkksss.... <3<3<3







4 comments:

najwa. said...

please continue blogging onie sayang, I miss you! (:

doktergigimatabesar said...

owh.. hahaha.. insyaallah, if i'm not too lazy..

DeaDay said...

Dop aci skoloh mu best.. aku nk amnesia psl tok jiring. Mencik

doktergigimatabesar said...

kak oyie, skoloh aku dop beh pom.. kawan2 hok wak jadi beh.. hahaha amnesia..XD