Wednesday, 26 October 2011

Diwali in Goa

Assalamualaikum..
hai semua..
hahaha.. lama x post kn..
sori bangat

topup sini memang lambat gila
lagi lambat dari kura2..
ade ke 4 hari menunggu, topup x masuk2
**&%^&&^*&*^&%%##@@!$#^&^*(%%##@ punya tempe
haizzzzzzzzzzzz
daa lebih seminggu x on9 gara2 menunggu topup masuk
sampai kena marah dek Kak Yoyie
hehehe
gomenne minna san!!!



hokay laaa... meh kita dengar cite orang yang baru balik dari bercuti yer
hehehehehe
urm, kitorang sini best
diwali dapat cuti seminggu
hamek kau
hahaha
hebat kan kitorang..
klo kat Malaysia nie, hurm, sehari je laa jawabnya
(actually, seminggu cuti nie kitorang punya homescik leave..kehehe)

so, kitorang budak2 Malaysia
me, Medec, Sarah, Judith, Mich n Nana
kitorang decide laa nak bercuti di Goa
well, Goa kan famous ngan pantai dia yang katanya cantik
actually, for me pantai kat Ganu lagi cantik..hehe
maybe sebab kat Goa ramai visitors
bukan aje foreigners, tapi tempes pown ramai gak

masa on the way tuh, haih
hanya ALLAH aje yang tahu..
letih gila anak patung barbie...
naek bas 4 jam dari Dharwad ke Ponda, Goa
klo journey dia smooth x pe gak
nie...
lagi dahsyat dari Harry Potter punya night bus
daa laa driver bas tu bawak laju semacam
ape, ingat nie F1 ke hape?
macam s**l jer
haiz..
jalan toksah nak kata laa
berbatu-batu, berliku-liku
x dapat lelap lansung...
daa laa rasa nak muntah aje
sedey, sedey

haha, tapi yang penting, kitorang selamat sampai
haha, ingat sampai Ponda daa bley rileks
skali kena naek lagi satu bas...
=.="""""""
lama pulak tuh...
tapi sabo je laa

sampai Margao (x silap laa)
our local friend,Sonia ngah tunggu kitorang
btw, lupa nak mention,
masa perjalanan ke Goa ade sorang member tempe yang temankan, Fhelen
then pergi laa umah Sonia
parents dia baek gila
sampai2, after mandi sume bagai, diorang ajak makan
terharu rasa.. sobs2

esoknya, kitorang gi laa jalan2
mula2 pergi shopping..
weehee.. lama x shopping properly
peringatan untuk semua, before nak beli apa2, tengok harga betul2 yer
hehehe, jangan jadi macam saya udah..

daa laa dapat makan KFC
sedey woo, after 2 bulan baru dapat rasa KFC
even though rasa dia x sama ngan kat Malaysia,
KFC tetap KFC

ape laa Nana nie, orang pegi shopping, dia pegi pakai inai pulak..kehehe

weehee.. KFC

eeiii.. tangah sape laa tu..

after shopping and makan
kitorang pown gerak laa ke Old Goa
sana ade Old Goa church
tempat warisan katanya

otw ke Old Goa

i like this


macam kat Melaka pown ade

x de pe sangat pown kat Old Goa tu
juz bangunan2 lama
tapi cantik laa
pemandangan dia cantek
puas hati laa
walaupown perjalan pergi n balik sangat memenatkan
overal x silap dalam 6 or 7 bas kitorang naek dalam 1 hari
ngan sendat lebih dari sardin

esok nyer pulak, kitorang ke pantai
ramai gila orang
haiz..takut aku
ngan ade yang mabuknya
hahaha
yang penting best coz dapat maen parasailing
woohooo
kat Malaysia mahal
kat sini 1/3 harga dia
hahaha

see, dat's me.. ^^

hahaha..
best gilaa
tapi satu nie jer maen
banana boat x maen
x nak basah
padahal daa bawak dah baju spare tu

aku bayangkan korang pown ade kat sini.. sobs2.. 

semalam kitorang daa gerak balik Dharwad daa
sedey2 jugak
tapi x kan nak duk umah orang lama2
x elok kan duk umah orang lebih dari 3 hari

tapi nak dijadikan cerita pulak
x de bas nk balik Dharwad
asyik2 bas ke Belgaum
daa sarat nak mati
orang berebut2 cam hape

lepas lam sejam tunggu baru ade
ingat nak surrender jer coz x sanggup nak lawan tempe2 nie
tapi sebab next bas ke Dharwad lagi 3 jam, terpaksalaa naek bas tu
huih, berdiri kau sepanjang journey
after about 1 hour journey, bas buat hal
tetiba mati tengah gunung, pastu berasap
cuak gileeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
aku takut terbakar je
pastu after orang tengok2 enjin tu, ok laa
bley jalan balik

 pastu, x lama after jalan balik, dia mula daaa
bunyi yang pelik2
cam tayar pancit pown ade..
stop lagi.. gerak lagi..
stop, gerak, stop, gerak..
letey gila
then, berenti rehat kt Guide Post Goa
ingat nak amik bas laen, untuk patah balik ke Goa
coz enjin bas tu memang rosak
tu laa, ank sangat amik orang ramai
overload yang tersangat
tanya punya tanya
skali x de orang nak terima kami
sedey btol

then, terpaksa laa naek bas yang hidup segan mati tak mahu tu
after bout 10 km, berhenti lagi
masa nie, kitorang daa gerak daa..
tahan bas laen
1st bas, penuh
seb baek 2nd bas, kitorang sempat masuk
terpaksa berdiri lagi

sedey btol laaa..
masa tu tawakkal aje
perjalanan yang sepatutnya amik masa 5 jam jer, tup2 jadi 8 jam
daa laa sampai2 kat Dharwad kitorang x cam tempat tuh
ingat sesat and tersalah bandar
skali betullah, Dharwad, cuma dia lalu tempat yang kitorang x biasa pegi
after sampai, naek lagi bas nak ke kolej
seb baek terus ade bas 
beriri lagi
haizz... kitorang sume daa expert daa naek bas
bas berhenti mengejut cam relaks er..
hahaha

bila nampak jer kolej, tetiba rasa hepi semacam
syukur sangat akhirnya kitorang sampai jugak kolej
dalam keadaan selamat, after journey yang sangat dahsyat
ALHAMDULILLAH
banyak sangat pengalaman pegi n balik dari Goa
rasa hepi ade sedey pown ade 

after nie, klo nak ke mana2, x nak dah buat keje last minute
dengar laa kata senior2
book laa tiket awal2 klo x nak pisang berbuah lima enam kali
kyahaha
btw, thanx to Sonia n Fhelen for allowing us to stay at ur house..
n also, for bringing us to Goa
hehe..

hokay laa..
panjang sangat daa aku membebel..
actually, banyak lagi yang tertinggal
klo nak tahu cerita penuh, tanya sendiri
and klo nak tengok gambar2, tengok laa di Fb yer
tu pown klo aku daa upload laa..kyahahahaha

ok2.. gud bye.. nite2.. sarang he
BYYEEEOOONNNGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s : pegi Goa best skali coz dapat makan KFC, Subway n Domino's.. hehehe..



4 comments:

najwa ns. said...

Oooh seronoknyaa! :)

doktergigimatabesar said...

hehehe..part yg paling seronok time maen parasailing tuh.. hehehe..

Miss Cuada said...

mecok ngoh byeong ye

Orked said...

best nyer oniey,,,hehehe